20.12.2017.

Svečani koncert maestra Ive Pogorelića

Svečani koncert maestra Ive Pogorelića
Muzej Mimara, 20. prosinca 2017. u 19 sati


S radošću obavještavamo javnost kako smo ovogodišnje blagdane u Muzeju Mimara uveličali svečanim koncertom maestra Ive Pogorelića. U povodu 120. obljetnice rođenja Ante Topića Mimare i 30. obljetnice djelovanja Muzeja Mimara, u organizaciji Muzeja i tradicionalnom suradnjom s OTP-om i Splitskom bankom, održan je veličanstveni glazbeni događaj.

Uz posebnu prigodu obilježavanja završetka naše slavljeničke godine visoki uzvanici i gosti s posebnim su zanimanjem i poštovanjem uživali u recitalu svjetski proslavljenog pijanista. Vrhunski dometi pijanističke tehnike i briljantne umjetničke interpretacije djela Wolfganga Amadeusa Mozarta Fantazija u e-molu i Frederica Chopina Nocturno u E-duru, Poloneza u e-molu te Balada u As-duru očarali su publiku koja je imala čast slušati glazbenoga genija.

Pijanistička virtuoznost i umjetnička izvrsnost Ive Pogorelića poticaj su za ostvarivanje novih kulturnih i umjetničkih vrijednosti za naše cijenjene partnere i vjernu publiku. Izniman, maestralno izveden koncert na najljepši je mogući način nas i naše partnere uveo u očekivanje još jedne uspješne godine.

„Dame i gospodo, poštovana izaslanice Predsjenika Vlade Republike Hrvatske gospodina Andreja Plenkovića, ministrice kulture Nina Obuljen Koržinek, poštavana izaslanice gradonačelnika Bandića, gospođo Vesna Kusin, uvaženi gosti, dragi prijatelji, sponzori, suradnici i članovi Počasnog odbora Muzeja, cijenjeni uzvanici, izuzetna mi je čast pozdraviti Vas večeras u Muzeju Mimara u prigodi svečanog koncerta maestra Ive Pogorelića, koncerta kojim obilježavamo 30. godišnjicu djelovanja Muzeja Mimara i 120. godišnjicu rođenja donatora Ante Topića Mimare. Ovo je večer u kojoj se mnogi od nas sa srećom i sjetom sjećamo davnih dana kada su se susreli donator Ante Topić Mimara i maestro Pogorelić. Bio je to susret dvaju velikana čiji su životi esencija tkanja od umjetnosti. Dva velika čovjeka koja su se prepoznala u spoznaji da ih veže opojnost umjetničkih ljepota i ostvarenja.

Zahvaljujem maestru Pogoreliću što će nas večeras povesti meandrima glazbe u sinergiji s ovim umjetnošću ispunjenim prostorima te svojom predanošću uveličati dvije godišnjice koje obilježavamo. Posebice sam zahvalna što s nama dijeli radost sjećanja na donatora i užitak spoznaje o ostvarenju negove životne vizije - djelovanju Muzeja Mimara. Zahvaljujem i Otp i Splitskoj banci te svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog događaja. Koristim ovu priliku da svima Vama i Vašim najmilijima od srca čestitam Božić i zaželim svako dobro u novoj 2018. godini. Još jednom Vas srdačno pozdravljam i pozivam da se prepustimo izuzetnim trenucima koji su pred nama.“

mr. sc. Lada Ratković Bukovčan, ravnateljica Muzeja Mimara

U Zagrebu, 20. prosinca 2017.

Kontakt

Muzej Mimara
Rooseveltov trg 5, 10000 Zagreb

Tel: 01/4828-100
Fax: 01/4826-079
Email: mimara@mimara.hr

Društvene mreže

Otvoreno za posjetitelje

1. listopada - 30. lipnja:
utorak, srijeda, petak, subota 10 - 17 h
četvrtak 10 - 19 h
nedjelja 10 - 14 h

1. srpnja - 30. rujna:
utorak - petak 10 - 19 h
subota 10 - 17 h
nedjelja 10 - 14 h

ponedjeljkom zatvoreno