15.11. - 02.12.2018.

miss7 - Muzej prijateljstva

miss 7
Muzej prijateljstva
15.11. - 2. 12. 2018.
Muzej Mimara

***
U Zagrebu je otvoren Muzej prijateljstva – prvi takav u Hrvatskoj
Statistika ruževa, Vrt koji treba njegovati, (Ne)prijateljice - samo su neki od eksponata novootvorenog miss7 Muzeja prijateljstva u Mimari. Ova jedinstvena izložba otvara se 15. studenog i prvi je takav muzej u svijetu, posvećen isključivo ženskom prijateljstvu.


Premda u nazivu nosi oznaku “muzej”, radi se o jedinstvenom konceptu zabavnog i interpretacijskog karaktera, u kojemu posjetitelji mogu doživjeti umjetničke interpretacije ženskog prijateljstva ali se i dobro zabaviti.

U razdoblju od 15. studenog do 2. prosinca, zagrebački Muzej Mimara bit će centralno mjesto za sve prijateljice, čime će jedan od važnijih odnosa u životu svake žene napokon dobiti posvetu kakvu zaslužuje. Kako kažu iz Muzeja prijateljstva; “postoje muzeji posvećeni različitim vezama, ratnim junacima, iluzijama i toleranciji - ali niti jedan posvećen ženskom prijateljstvu premda je to jedna od najčvršćih veza koje u životu izgradimo.” Muzej Mimara će tijekom trajanja izložbe produžiti radno vrijeme od utoraka do petka kada će muzej biti otvoren do 20h!

Sedam umjetničkih instalacija osmislile su mlade umjetnice pod kreativnim vodstvom scenografkinje, docentice na ADU Tanje Lacko. Autorice Josipa Štefanec, Lila Herceg, Božica Dea Matasić, Toni Mažuranić, Ivana Tkalčić, Andrea Resner, Barbara Sabo i Tea Šubat prikazuju svoju percepciju ženskog prijateljstva. Uz eksponate umjetnica, posjetitelji će imati priliku upoznati i istinite ženske priče čitateljica te pobjednica natječaja miss7, koje su na ovaj način zaslužile svoje mjesto i umjetničku interpretaciju u Muzeju prijateljstva.

Na realizaciji projekta koji je pokrenuo miss7, ostvarena je suradnja s mladim umjetnicama čime je nastala jedinstvena izložba koja potiče na istraživanje, ali i slavljenje nečeg naizgled tako običnog kao žensko prijateljstvo. Upravo zato, Muzej prijateljstva povest će vas na putovanje prepoznatljivim prijateljskim trenucima, ali i evocirati na mnoge lijepe uspomene te tako postati odlično mjesto za šetnju, druženje i kavu s najboljom prijateljicom.

Mogućnost organiziranja vođenih tura za grupe 10+ osoba uz prethodnu najavu (min. dan ranije) na mail projektil@projektil.hr.

Radno vrijeme za izložbu: utorak – petak 10.00 – 20.00 sati, subota 10.00 – 17.00, nedjelja 10.00 – 14.00


Generalni partner projekta: Mastercard.
Partneri projekta: Jana, Audi, Samsung, Imago Ogilvy, Projektil.

Kontakt

Muzej Mimara
Rooseveltov trg 5, 10000 Zagreb

Tel: 01/4828-100
Fax: 01/4826-079
Email: mimara@mimara.hr

Društvene mreže

Otvoreno za posjetitelje

1. listopada - 30. lipnja:
utorak, srijeda, petak, subota 10 - 17 h
četvrtak 10 - 19 h
nedjelja 10 - 14 h

1. srpnja - 30. rujna:
utorak - petak 10 - 19 h
subota 10 - 17 h
nedjelja 10 - 14 h

ponedjeljkom zatvoreno