Muzej Mimara

Predstavljen novi CD Zbora HRT-a - Muka Borisa Papandopula

Najnovije diskografsko izdanje Zbora Hrvatske radiotelevizije na kojemu je zabilježena Muka Gospodina našega Isukrsta (po Ivanu) Borisa Papandopula predstavljeno je u jučer u Muzeju Mimara.

Predstavljanje izdanja koje je Hrvatska radiotelevizija objavila uz potporu Ministarstva kulture održano je upravo na dan kada se prije 110 godina rodio skladatelj Boris Papandopulo. Riječ je o jednome od najljepših primjera preplitanja pučke i crkvene tradicije sa skladateljskim nadahnućem koje se s pravom može nazvati remek-djelom hrvatske korizmene sakralne zborske glazbe, istaknuto je na predstavljanju.

O izdanju su govorili muzikologinja i znanstvenica s Odsjeka za povijest hrvatske glazbe Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti prof. dr. Hana Breko Kustura, šef-dirigent Zbora HRT-a maestro Tonči Bilić te solisti koji su sudjelovali u izvedbi Muke, tenori Stjepan Franetović i Ivo Gamulin. Prisutne je na početku pozdravila ravnateljica Muzeja Mimara Lada Ratković-Bukovčan, koja je istaknula dugogodišnju uspješnu suradnju Muzeja Mimara i Zbora HRT-a čiji se ciklus Sfumato upravo tu održava već niz godina.

Izvor teksta i fotografije:
Hrvatska radio-televizija
Foto: Dinko Bažulić