Muzej Mimara

25 godina pišemo sliku Hrvatske - izložba Hrvatske pošte

Izložba „25 godina pišemo sliku Hrvatske“
Hrvatska pošta otvara izložbu s 1063 poštanske marke Republike Hrvatske

Priželjkujete li na jednom mjestu obići važne događaje Republike Hrvatske, vidjeti kulturnu baštinu, prisjetiti se sportskih uspjeha i zadiviti se prirodnim ljepotama?

Posjetite Muzej Mimara od 9. rujna do 25. rujna i uživajte u čak 1063 malih umjetničkih djela na izložbi „25 godina pišemo sliku Hrvatske“.

Prva poštanska marka Republike Hrvatske, Zračna pošta Zagreb – Dubrovnik, izdana je 9. rujna 1991. Od tada do danas prošlo je punih 25 godina, a Hrvatska pošta je u tom razdoblju pustila u optjecaj 1063 poštanske marke.

Izložba koja će biti postavljena povodom 25. obljetnice izdavanja poštanskih maraka republike Hrvatske pod nazivom „25 godina pišemo sliku Hrvatske“ sastojat će se od tri cjeline. Na samom ulazu u izložbeni prostor Studio nalazit će se prva cjelina koju čine kronološki prikaz od 1. do 1063. poštanske marke na vremenskoj lenti, te dio o obljetničkoj, hologramskoj 1063. marki kojom obilježavamo veliku obljetnicu. Ovaj kronološki prikaz dat će vam najbolji pregled koliko je sve poznatih i nepoznatih tema iz svih područja hrvatskog društva našlo svoje mjesto na poštanskoj marki – maloga formata, ali svakako velikog dosega. Drugi dio izložbe bit će posvećen nagrađenim, najljepšim markama i zajedničkim izdanjima s drugim poštanskim operatorima, dok je treći dio prikaz selekcije osam tema i nekoliko motiva poštanskih maraka koje predstavljaju određenu temu. Sve ove marke, tiskane u gotovo milijardu i dvjesto milijuna primjeraka, ispričale su veliku priču o Hrvatskoj.

Dođite i uživajte u izložbi poštanskih maraka „25 godina pišemo sliku Hrvatske“ i ponesite sa sobom snažne emocije koje su utkane u svaki motiv na marki, ponesite ponos na sve doprinose naših velikana u svim područjima, i naravno ljepotu ovih umjetničkih djela malog formata, ali svjetskog dosega!

Zadovoljstvo nam je proslaviti s vama 25. obljetnicu izdavanja poštanskih maraka.