15.03. - 19.03.2023.

Festival svjetla Zagreb 2023.

Odd Dynamics / Muzej Mimara

Spektakularna projekcija predstavit će priču o industrijskim revolucijama kroz povijest vizualiziranu u neobično oku ugodnom stilu animacije.
Spremite se na putovanje od kamenog doba i izrade metala kroz pojavu parnog stroja i elektronike, do novog horizonta umjetne inteligencije i robotike.

Autor: FOL International
od 15. do 19. ožujka, svakih 10 min od 18:30

***
Festival svjetla Zagreb 2023.
Od 15. do 19. ožujka, u glavnom gradu Hrvatske će se po peti put održati Festival svjetla Zagreb.

Dolazak proljeća i pojam svjetlosti oduvijek vežemo jedno uz drugo. S veseljem ponovno izlazimo na ulice našeg grada i upijamo njegovu novu energiju obasjanu svjetlosnom umjetnošću koja iznova pokazuje da je proljeće - renesansa u nama i oko nas. Spoj umjetnosti, dizajna, spektakla, zabave i arhitekture i ove će godine oživjeti popularne lokacije Gornjeg i Donjeg grada.

Festival svjetla Zagreb nisu samo čarobne svjetlosne instalacije, impresivno mapiranje, zaigrane animacije i raznobojni objekti, već dobre emocije, pozitivna energija i doček proljeća kojeg svi željno iščekujemo. Kroz pet dana festivala prepustili smo domaćim i inozemnim umjetnicima ulice, parkove, trgove, šetališta i građevine kao slikarsko platno i razigranu scenografiju za brojne oblike inovativne umjetnosti.

S početkom Festivala svjetla Zagreb pozivamo sve da dođu u naš grad i zajedno s nama dočekaju dolazak dužih i toplijih dana na spektakularan način. Ovogodišnji program spaja ono najbolje od likovne i izvedbene umjetnosti te moderne tehnologije. Prepustite se emocijama koje svjetlost budi u nama i pozdravite još jednom novi početak i novu nadu – proljeće!

Turistička zajednica grada Zagreba

***
Pročitajte više:
www.festivalsvjetlazagreb.hr

Fotografije (izvor)
www.festivalsvjetlazagreb.hr

Kontakt

Muzej Mimara
Rooseveltov trg 5, 10000 Zagreb

Tel: 01/4828-100
Fax: 01/4826-079
Email: mimara@mimara.hr

Društvene mreže

Posjet

Muzej je privremeno zatvoren za posjetitelje