28.04. - 17.06.2022.

Izložba - Iza slike - novi pogled na djela iz fundusa Muzeja Mimara

Prva gimnazija, Zagreb
28. travnja - 17. lipnja 2022.

Iako je muzej zbog obnove zgrade zatvoren, ostali smo aktivni – zaštita, obrada fundusa i prezentacija njegova bogatstva nikada ne prestaje.

Izložbe zbog posljedica potresa ne možemo realizirati u prostoru Muzeja Mimara. Stoga smo komunikaciju baštine javnosti, kao jednu od temeljnih zadaća muzeja, shvatili aktivnije te odlučili iz prostora muzeja izaći u susret učenicima, nastavnicima i djelatnicima obrazovnih institucija, koji su također osjetili posljedice ovih izvanrednih okolnosti. Postavljanjem izložbe u prostorima škola nastavljamo te dodatno razvijamo trajnu suradnju škola i muzeja. Pritom posebno želimo među mladima očuvati svijest o važnosti baštine i njezina čuvanja, o muzejima kao mjestima učenja, ali i razonode, te ih podsjetiti da smo usprkos epidemiji i potresima ovdje zbog njih, a to ćemo biti i u budućnosti.

Zahvaljujemo Prvoj gimnaziji na ustupljenome prostoru te pomoći pri realizaciji ove izložbe. Nakon Prve gimnazije, izložba će se iduće školske godine realizirati i u drugim školama u Gradu Zagrebu.

Autor izložbe: Krešimir Juraga, kustos
Oblikovanje panoa: Ana Zubić

Kontakt

Muzej Mimara
Rooseveltov trg 5, 10000 Zagreb

Tel: 01/4828-100
Fax: 01/4826-079
Email: mimara@mimara.hr

Društvene mreže

Posjet

Muzej je privremeno zatvoren za posjetitelje