29.01.2021.

Noć muzeja 2021. - Muzej Mimara

NOĆ MUZEJA 2021.
29. siječnja 2021.Dvije izvanredne, teške situacije, epidemija COVID-19 i potresi u središnjoj Hrvatskoj, a u kojima su znatno oštećeni Muzej Mimara kao i brojni drugi zagrebački muzeji, utjecali su na djelovanje muzeja. Uz strukturalna oštećenja stropa reprezentativne dvorane na drugome katu, cijelog krovnog dijela atrija i brojne pukotine u interijeru, stradali su i neki muzejski predmeti. Iako zbog sigurnosti posjetitelja nismo u mogućnosti otvoriti vrata muzeja, radni procesi u muzeju nisu prestali, već su se prilagodili novoj situaciji i usmjerili prema virtualnom prostoru.

Tako Vas na mrežnim stranicama Muzeja Mimara čekaju virtualna šetnja muzejom, muzejski blog na kojem možete pročitati zanimljive priče iz muzeja te tri virtualne izložbe.

PROGRAM:

1.
Virtualna šetnja Muzejom Mimara
Kako bismo i u trenutnim izvanrednim okolnostima kada posjeti Muzeju Mimara nisu mogući održali komunikaciju s publikom, pozivamo Vas da nas posjetite online i uživate u virtualnoj šetnji muzejom.
Dostupno na: http://www.mimara.hr/


2.
Blog Muzeja Mimara - Modul za digitalno pripovijedanje
Komunikaciju s publikom proširili smo novim kanalom - blogom Muzeja Mimara - gdje možete pronaći zanimljive i edukativne tekstove o djelatnosti muzeja te predmetima i zanimljivostima iz muzeja. Blog je zamišljen kao sredstvo dinamičnije komunikacije s publikom u vidu digitalnoga pripovijedanja kojim Vam na zanimljiv način prenosimo muzejske priče.
Dostupno na: https://blog.mimara.hr/

3.
Virtualna izložba "Muzej Mimara: 30 godina djelovanja - 30 godina s vama"
Izložba je posvećena 30. obljetnici djelovanja Muzeja Mimara i hommage je donatoru Anti Topiću Mimari i svim ostvarenjima kojima su ispunjena tri desetljeća djelovanja muzeja. Izvorno otvorenu u Muzeju Mimara 2017. godine izložbu sada objavljujemo u virtualnome obliku kao dio programa trajne komunikacije muzeja s publikom.
Dostupno na: https://virtualna-izlozba.mimara.hr/


4.
Virtualna izložba "Iza slike – novi pogled na djela iz fundusa Muzeja Mimara"
Poleđine umjetnina ponekad su prekrivene natpisima, naljepnicama, pečatima i drugim tragovima koji predstavljaju neprocjenjiv izvor informacija o povijesti djela. Ovom izložbom publici želimo pokazati te "skrivene" strane umjetnina, ali i pružiti pogled u metode i načine istraživanja povjesničara umjetnosti i muzealaca.
Dostupno na: http://www.mimara.hr/

5.
Virtualna izložba "Tradicija i suvremenost / Tradition and Comtemporarity"
Izložba "Tradicija i suvremenost" već 20 godina pridonosi upoznavanju i očuvanju tradicije i baštine kod djece i učenika, potičući ih na vlastito stvaralaštvo i istraživački rad te razvijanje kritičkoga, kreativnoga i skrbnoga mišljenja. I ove godine prezentirani radovi sjajna su potvrda creda ovog projekta.
Dostupno na: https://uhuli.hr/virtualna-izlozba-tradicija-i-suvremenost-2020/

Kontakt

Muzej Mimara
Rooseveltov trg 5, 10000 Zagreb

Tel: 01/4828-100
Fax: 01/4826-079
Email: mimara@mimara.hr

Društvene mreže

Posjet

Muzej je privremeno zatvoren za posjetitelje